098/563-491 | 034/493-096 info@a-plan.hr

Energetska obnova

Izrada projekata energetske obnove

Energetska obnova je trenutno apsolutni hit u Hrvatskoj i potez na koji se odlučuje sve više vlasnika obiteljskih kuća, stambenih zgrada te ostalih objekata kojima je moguće poboljšati energetsku učinkovitost te ostvaritienergetske uštede na postojećim zgradama. To je i jedini mogući način za sustavno smanjenje potrošnje energije na nacionalnom nivou. Projekti energetske obnove vraćaju uložene investicije kroz uštede u energiji, s dodatnom prednošću povećanju kvalitete života i udobnosti boravka u zgradama te povećanja vrijednosti nekretnine na tržištu.

Obnovom po načelima energetske učinkovitosti građani mogu ostvariti uštede na režijama od 30% do 70% te osigurati kvalitetnije uvjete stanovanja. Energetski učinkovite kuće pružaju veći standard stanovanja, a njihova je cijena na tržištu nekretnina veća od onih kuća koje nemaju ta svojstva.

Kao ovlašteni projektanti izrađujemo glavni projekt koji u pravilu uključuje snimak postojećeg stanja, nacrte novog stanja, detalje, troškovnik i proračun energetskog svojstva zgrade. Nakon izrade projektne dokumentacije, svojim klijentima nudimo I vodstvo kroz cjelokupni postupak energetske obnove te stručnu pomoć u pripremi dokumentacije za prijavu na natječaje I javne pozive fonda za zaštitu okoliša I energetsku učinkovitost.

Kontaktirajte nas za dodatne informacije o energetskoj obnovi