098/563-491 | 034/493-096 info@a-plan.hr

Energetsko certificiranje

Posjedujemo ovlaštenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada sa jednostavnim i složenim tehničkim sustavom. Za izdavanje energetskog certifikata provodimo energetski pregled zgrade kako bismo utvrdili njena energetska svojstva, a ujedno Vam i predložiti mjere za poboljšanje istih.

Obveza energetskog certificiranja odnosi se na sve novoizgrađene zgrade, za sve postojeće zgrade javne namjene, kao i za sve postojeće zgrade ili njihove samostalne uporabne cjeline koje se prodaju.

Energetski certifikat mora se izraditi i za sve postojeće zgrade stambene ili poslovne namjene ili njihove posebne dijelove koje se iznajmljuje, daje u najam ili leasing. 

Cijena izrade energetskog certifikata ovisi o više faktora vezanih uz karakteristike same zgrade koja se certificira. Kako biste utvrdili točnu cijenu za Vašu građevinu možete nam se obratiti putem direktnog upita.

Energetski pregled i certifikat prvi su korak u energetskoj obnovi zgrade te stoga financiranje izrade energetskih certifikata subvencionira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Više o energetskoj obnovi .

Kontaktirajte nas za dodatne informacije o energetskom certificiranju